header banner
Default

Crypto-koersen dalen nog verder na soap rond grote overname


Table of Contents
Het bitcoin-logo in een winkelcentrum in Hong Kong

NOS NieuwsAangepast

De koersen van cryptomunten zijn de afgelopen dagen fors gedaald. De bitcoin is nu nog zo'n 16.000 dollar waard, het laagste niveau sinds november 2020. Precies een jaar geleden stonden de meeste cryptomunten er juist nog erg goed voor. De bitcoin stond toen op bijna 70.000 dollar.

Aanleiding voor de waardedalingen zijn de overnameplannen van 's werelds grootste cryptobeurs, Binance. Dat maakte gisteren bekend zijn noodlijdende concurrent FTX te willen kopen. De voorgenomen overname leidde gisteren al tot forse koersdalingen van bitcoin en ethereum, de twee grootste munten.

Bank run

VIDEO: 🚨 Wetsvoorstel die crypto om zeep helpt maar toch hogere koersen | #115 Madelon Praat | Madelon Vos
Madelon Vos

Inmiddels is duidelijk dat Binance toch afziet van de overname van FTX. In een verklaring zegt de cryptobeurs dat de liquiditeitsproblemen bij FTX te groot zijn om het hoofd te kunnen bieden. FTX was met de overname akkoord gegaan nadat het handelsplatform te maken had gekregen met de crypto-equivalent van een 'bank run', waarbij mensen massaal hun munten opnamen.

Na de bevestiging dat Binance zich inderdaad terug zou trekken, zakte de koers van bitcoin verder weg. Dat de koers door de overname-aankondiging van Binance aanvankelijk wegzakte, heeft volgens kenners te maken met de aard van het cryptosysteem.

  • Binance kondigt overname FTX aan; crypto-koersen dalen

Sources


Article information

Author: Ellen Cummings

Last Updated: 1699362242

Views: 1021

Rating: 3.6 / 5 (104 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ellen Cummings

Birthday: 1919-04-11

Address: 709 Ruiz Brook Apt. 883, North Melody, VA 79216

Phone: +4520285585810815

Job: Article Writer

Hobby: Billiards, Knitting, Rowing, Survival Skills, Hiking, Whiskey Distilling, Board Games

Introduction: My name is Ellen Cummings, I am a clever, important, transparent, enterprising, cherished, treasured, forthright person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.