header banner
Default

Muslimsk «haram-politi» i Danmark truer lærere og undersøker om skolebarn spiser svinekjøtt


Table of Contents

  En skole i Kolding i Sønderjylland i Danmark har problemer med at muslimer truer elever og lærere. Dette rapporterer JydskeVestkysten og Ekstra Bladet.

  Lærere ved Munkevængets Skole blir truet av elever i de eldste klassene. Nå kommer det fram at elevene har et «haram-politi» som blant annet sjekker andre elevers matpakker for svinekjøtt, for eksempel leverpostei. De holder også øye med om noen har på seg nisselue i desember, eller om den islamske fastemåneden ramadan blir overholdt i henhold til reglene.

  Halal på arabisk betyr «tillatt, lovlig», mens haram betyr «forbudt». Begrepene brukes på ulike kategorier i islamsk religiøs lov, sharia, ikke bare om mat.

  Barneskolen i Kolding har nå fått pålegg fra Arbeidstilsynet som skal sikre at lærere ikke blir utsatt for vold fra elever. Skolen har frist til sommerferien med å få kontroll på situasjonen. Elever skal profileres for vold. Det fremgår av rapporten at elevgruppen består av mange ulike etnisiteter med ulik religiøs bakgrunn, og at religion brukes som mobbing og sosial kontroll.

  Det beskrives et giftig miljø i klasserommene, der lærere blir hetset og kalt for «hore» eller «rasist». De trues også med utsagn som «jeg dreper deg», «jeg kommer og besøker deg» og «jeg har en kniv i sekken».

  «Vi gjør alle parter en bjørnetjeneste hvis vi bare lar dette fortsette og lar den muslimske kulturen ta over.» «Vi må tørre å snakke om det, og vi politikere bør nok gå foran og ta de vanskelige debattene». Dette uttaler Anders Kronborg, som er sosialdemokratisk medlem av Folketinget.

  Flere leserkommentarer på Facebook mener at man også må fokusere på elevenes foreldre for å løse problemene. «Det er foreldrenes feil; de ønsker ikke å integrere seg selv og barna sine», skriver Anja L. i en kommentar. «Det må være foreldrene som dikterer barna sine».

  «Det er vel naturlig at barn – uansett hvor de kommer fra – tar en del av kulturen vår til seg og selvfølgelig vil prøve en nisselue … eller noe annet. Ellers blir de kjære barna aldri integrert», kommenterer Laila G.

  Svenske skoler i fritt fall: – Lærere blir slått hver dag

  Frankrike: Rektor ble truet med hals­hugging og død da jente ikke fikk bruke muslimsk bekledning

  Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

  Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

  Sources


  Article information

  Author: Ashley Schroeder

  Last Updated: 1700325122

  Views: 926

  Rating: 4.6 / 5 (103 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Ashley Schroeder

  Birthday: 2005-01-10

  Address: 7354 Cardenas Unions, Port Amberport, SD 99006

  Phone: +4286998344945119

  Job: Digital Marketing Specialist

  Hobby: Snowboarding, Woodworking, Playing Chess, Surfing, Skiing, Meditation, Cross-Stitching

  Introduction: My name is Ashley Schroeder, I am a unswerving, Adventurous, rich, Determined, skilled, strong-willed, fearless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.