header banner
Default

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma kripto para borsasını nasıl etkiledi?


Lider kripto para birimi Bitcoin, cuma günü yüzde 2 primle 28 bin dolar seviyelerinden hafta sonuna giriş yapmış ve haftayı da toplamda benzer şekilde yüzde 2 primle kapatmıştı. Hafta sonuna girildiğinde olumlu görünümün ve alıcılı seyrin devam etmesi beklenirken İsrail ve Filistin arasında çatışma piyasaların tüm odağını dağıttı. Hafta başlangıcı itibariyle küresel hisse senedi piyasaları sert satışlarla açıldı, altın ve petrol gibi emtialar ise yükseldi. Buna karşılık riskli varlık sınıfı olarak görülen Bitcoin ve kripto paraların sağlam duruşu ise dikkat çekiyor.

VIDEO: Bölgedeki Savaş Altın ve Borsayı Nasıl Etkiler? Mert Başaran Analiz Etti - TGRT Haber
TGRT Haber TV

Yayınlanma: 09.10.2023 - 13:16

İsrail-Hamas çatışması kripto para borsasını nasıl etkiledi?

Abone Ol

Jeopolitik gelişmelere bir yenisinin daha eklenmesiyle hafta sonu kara bir güne uyandı. Yıllardır iki ülke arasında devam eden çatışmaların belki de en şiddetlisi hafta sonu yaşandı. Normal bir haftaya başlamayı bekleyen piyasaların tüm dikkatinin Ortadoğu’ya çevirmesi de dünyanın hiçbirimizin öngöremeyeceği kadar belirsiz ve rassal olduğunu gösterdi. Bu açıdan portföy yönetimi yaparken yatırımcıların kendilerini en kötü senaryoya hazırlaması gerektiği bir kez daha hatırlandı.

ALTCOINLERDE KISMEN BASKI

VIDEO: Fatih Altaylı yorumluyor: İsrail, Filistin ve Hamas?
Fatih Altaylı

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak'ın aktardığına göre, Jeopolitik gerginliği 2022 yılında Rusya ve Ukrayna savaşı ile daha önce test eden kripto para piyasası ilk gün yüzde 10 düşüş yaşamasına karşın 1 haftalık bir süre içerisinde pozitife geçmişti. Bu sefer birçok ülkenin etkileneceği düşünülen bir jeopolitik kriz yaşanırken ve küresel hisse senedi piyasaları sert düşüşler gerçekleştirirken Bitcoin öncülüğünde kripto para piyasası bir hayli güçlü duruyor.

Bitcoin, sabah saatlerinde 27.850 dolar civarından alıcı bulurken Ethereum 1.620 dolar civarında fiyatlanıyor. Bitcoin dominasyonundaki yükseliş devam ederken 3 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 51 seviyesinin görülmesi ise altcoinler üzerinde kısmen baskı yaratıyor.

HAFTANIN EN ÇOK KAZANDIRAN KRİPTOLARI

VIDEO: Hamas - İsrail çatışması dünya piyasasını nasıl etkileyecek? | Para Gündem - 11 Ekim 2023
Habertürk TV

Bu hafta piyasaların dikkati Ortadoğu’daki gelişmelere bağlı olarak gelişecek. Buna karşılık 2 önemli ekonomik veriyi de alacağız. Çarşamba günü Fed tutanakları yayımlanacak ve ekonominin genel durumu hakkında yorumlar takip edilecek. Cuma günü ise ABD’den eylül ayı enflasyon verisi kritik bir önem taşıyor.

Bununla birlikte olumlu bir haftayı geride bırakan kripto para piyasasında BNT, LOOM, TWT, STRAX ve ALPACA haftanın en çok kazandıran kripto paraları olmayı başardılar.


İlgili Haberler

VIDEO: İsrail - Hamas Savaşı Küresel Ekonomiyi ve Türkiye’yi Nasıl Etkiler? | Burak Arzova
Nasıl Bir Ekonomi TV

En Çok Okunan Haberler

VIDEO: İsrail Gazze Savaşı Piyasaları Nasıl Etkiledi? Dolar ve Altın Fırladı! İşte Piyasalarda Son Durum!
Haber Global

Sources


Article information

Author: Laura Tapia

Last Updated: 1700226722

Views: 894

Rating: 4 / 5 (117 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laura Tapia

Birthday: 2007-08-18

Address: 9536 Julie Burgs Suite 124, Brownton, IA 79683

Phone: +4871567645281934

Job: Physical Therapist

Hobby: Kite Flying, Singing, Skiing, Camping, Role-Playing Games, Photography, Baking

Introduction: My name is Laura Tapia, I am a tenacious, unyielding, sincere, persistent, frank, skilled, dear person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.