header banner
Default

De ontwikkelaar van Grand Theft Auto gaat crypto in met een nieuw Ethereum-spel


Table of Contents
GTA-Take-Two-Sugartown-Zygna-crypto-gaming

Foto: Shutterstock/Stefano Chiacchiarini ’74

Take-Two Interactive Software, het brein achter de iconische “Grand Theft Auto” game-serie, gooit het over een nieuwe boeg en stapt de toekomst van gaming binnen. Via Zynga, een dochteronderneming die het vorig jaar kocht voor een indrukwekkende $12,7 miljard, onthulde het bedrijf hun nieuwste game: “Sugartown”, een crypto game die draait op het Ethereum (ETH) netwerk.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Sugartown is een van de eerste pogingen van een grote game-ontwikkelaar om een crypto game volledig vanaf de basis te ontwerpen. Spelers zullen het spel betreden met behulp van een crypto token. Eenmaal binnen kunnen ze “energie” verzamelen die hen in staat stelt deel te nemen aan spellen en om speciale in-game currencies te verdienen. Deze valuta kan vervolgens worden ingewisseld voor diverse beloningen.

Wat dit nieuws vooral spannend maakt is de release van toegangstokens genaamd Oras. Zynga plant later dit jaar een initiële aanmaak van 10.000 van deze tokens. Als Sugartown inslaat bij het grote publiek kan dit de game-industrie zoals we die nu kennen aanzienlijk beïnvloeden. Het zou andere prominente ontwikkelaars kunnen aanzetten om zich ook in de potentieel lucratieve markt van crypto gaming te begeven.

Advertisement

Crypto gaming maakt opmars

VIDEO: SHOCKING Play To Earn Gaming News! Bitcoin In Grand Theft Auto 6?
Zach Humphries

Take-Two CEO Strauss Zelnick heeft eerder zijn interesse in NFT kenbaar gemaakt, hoewel hij wel enige terughoudendheid toonde. Zelnick benadrukte het belang van hun positie in de ‘digital goods space’, maar uitte ook zijn zorgen over de speculatieve aard van de NFT-markt. Zijn streven? Het vermijden van een speculatieve economie binnen hun gaming portfolio.

Het is ook belangrijk te vermelden dat Zynga, bekend van krakers zoals FarmVille en Words With Friends, oorspronkelijk plannen had om eind vorig jaar al een game met NFT’s te lanceren. Matt Wolf, Zynga’s vice-president van web3, toonde zijn enthousiasme voor Sugartown, waarbij hij het markeerde als Zynga’s eerste web3-game én de eerste web3-game met een originele IP.

Ondanks enkele recente dalingen in de NFT-markt blijft het vertrouwen in blockchain-technologie hoog. De investeringen in de NFT-gaming sector kenden onlangs een opmerkelijke opleving, met een stijging van 65% op maandbasis, wat het potentieel voor toekomstige groei benadrukt.

Als Sugartown een succes wordt is het niet gek om te geloven dat crypto een belangrijkere rol gaat spelen bij alle games, niet alleen de mobiele games.

Sources


Article information

Author: Nancy Norman

Last Updated: 1698377882

Views: 1147

Rating: 4.8 / 5 (85 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nancy Norman

Birthday: 1938-11-20

Address: 66742 Evans Track Apt. 081, Cabreraburgh, NH 42733

Phone: +4708182073585262

Job: Orthodontist

Hobby: Chocolate Making, Motorcycling, Yoga, Bird Watching, Mountain Climbing, Dancing, Snowboarding

Introduction: My name is Nancy Norman, I am a unguarded, bold, skilled, apt, esteemed, honest, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.