header banner
Default

Det er ikke en overraskelse at Rødt er av den oppfatning at alle arbeidere er like


Table of Contents

    Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

    Det gir ingen mening å tvinge dyktige arbeidstakere ut av arbeidslivet som både kan og vil stå lenger i jobb. Likevel stempler Rødt ansatte i enkelte yrkesgrupper som utgått på dato.

    Det er forutsigbar svartmaling når Rødt langer ut mot å fjerne særaldersgrensene i arbeidslivet. At eldre skal få muligheten til å stå lenger i jobb skal visstnok sende horder av dem til NAV-kontorene. Det er trist at Mimir Kristjànsson ikke klarer å se hvilken fantastisk ressurs som ligger i de eldre ansatte som ønsker å jobbe.

    Les innlegget: Alle jobber ikke med å skravle

    Dagens særaldersgrenser er en plikt til å gå av når man når aldersgrensen. Det betyr for eksempel at ansatte i politiet og Forsvaret må slutte i jobben når de fyller 60, uavhengig av kvalifikasjoner og egne ønsker. Mye god kompetanse blir parkert.

    Plikten til å gå av tar ikke innover seg at vi nordmenn har forandret oss. Vi er sunnere, friskere og lever lenger enn vi gjorde for bare noen få tiår siden. Arbeidsmarkedet har også endret seg. Særlig «hjemmekontor-yrker», som i sin natur ikke er de mest fysisk krevende, er naturlig at folk vil og kan stå lenger i.

    Med sitt kommunistiske utgangspunkt er det ikke så overraskende at Rødt mener at alle arbeidstakere er like.

    Men vi er altså ulike. Mange ønsker å jobbe lenger enn de får muligheten til i dag. Det betyr ikke at du ikke skal ha rett til å gå av, men det må ikke være et krav.

    Norge, og da også Rødt, trenger en holdningsendring til eldre arbeidstakere.

    Som samfunn har vi ikke råd til å takke nei til verdifull, erfaren og kompetent arbeidskraft fra eldre som er motivert til å stå lenger i jobb.

    Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

    Dette er i tråd med forslaget fra Pensjonsutvalget, som også peker på at vi må ha et bærekraftig pensjonssystem for de som kommer etter. Fremtidige generasjoner kommer til å leve lenger og må derfor også jobbe lenger. Slik sikrer vi skatteinntekter til staten, slik at du og jeg kan få gode velferdstjenester.

    Og i motsetning til Rødt, som bare vil øke skattene, mener Høyre at hver enkelt skal få beholde mer av egen inntekt, og egen pensjon.

    Gjennomsnittsalderen for å ta ut alderspensjon var 65,6 år i fjor.

    Det viser at mange allerede i dag velger å stå lenger i jobb. De renner altså ikke ned NAV-kontorene, som Rødt prøver å tegne et bilde av. Dette er eldre arbeidstakere som velger å dele kompetanse og erfaring som vi rundt kan nyte godt av. Det skal vi være glade for.

    Sources


    Article information

    Author: Dana Rodriguez

    Last Updated: 1700064962

    Views: 638

    Rating: 4.1 / 5 (39 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Dana Rodriguez

    Birthday: 2009-07-07

    Address: 32938 Erica Drive, Port Jeffreymouth, VA 78353

    Phone: +4000863248608579

    Job: Phlebotomist

    Hobby: Singing, Yoga, Skydiving, Meditation, Cycling, Fencing, Graphic Design

    Introduction: My name is Dana Rodriguez, I am a esteemed, rich, spirited, skilled, transparent, radiant, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.