header banner
Default

Een bekende miljardair voorspelt dat de koers van Bitcoin naar $250punt000 zal stijgen


Opvallend koerspatroon wijst op sterke crypto stijging

Foto: GH Studio/Shutterstock

In 2018 voorspelde de bekende investeerder Tim Draper een bitcoin (BTC) koers van 250 duizend dollar voor juni dit jaar. Deze voorspelling was duidelijk niet bepaald accuraat, maar dat betekent niet dat hij zijn voorspelling loslaat. Het tegendeel: Draper verwacht nog altijd dat bitcoin een waarde van 250 duizend dollar zal bereiken,  alleen wat later dan hij eerst dacht. In 2025 moet het alsnog gebeuren, zegt hij in een interview met Bloomberg.

Founding Partner of Draper Associates and DFJ Tim Draper says he believes Bitcoin will rise to $250,000 by 2025 https://t.co/LkxnaDD2B9 pic.twitter.com/ZdFtdn3Pkx

— Bloomberg Crypto (@crypto) July 11, 2023

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

SEC heeft roet in het eten gegooid

VIDEO:

De reden voor de vertraging is volgens hem het strenge optreden van de Amerikaanse autoriteiten. Vooral het handelen van de beruchte Security and Exchange Commission (SEC) heeft de ontwikkeling van de crypto industrie aanzienlijke vertraging doen oplopen.

“Ik verwachtte niet dat de Amerikaanse bureaucratie zo agressief zou zijn en ik dacht dat het misschien zou inzien dat het moeten concurreren met de rest van de wereld.”

Aldus Draper in het interview. Het optreden van de SEC heeft grote gevolgen gehad, aldus Draper. Zo verhuisden meerdere cryptofirma’s naar andere jurisdicties. Dit was allesbehalve een goede reclame voor bitcoin en dit heeft ook de koers niet onbewogen gelaten. Maar Draper meent dat dit alles niets te maken heeft met de onderliggende technologie van Bitcoin.

Groot Bitcoin fan

VIDEO:

“Het is een geweldig systeem, een geweldig betaalmiddel en een geweldige manier om te opereren. Ik kan niet wachten om een fonds op te richten met enkel bitcoin, het allemaal in bitcoin te investeren, alle bedrijven in mijn portfolio werknemers en leveranciers te laten betalen in bitcoin en alle belastingen te betalen in bitcoin.

Want dan is er geen accounting, geen auditing, geen boekhouden, het wordt allemaal met de blockchain gedaan. Het is allemaal eerlijk en correct.”

Draper, die waarschijnlijk ook bitcoin als ontbijt wil, was een van de allereerste Bitcoin voorstanders. Hij zag het licht na de val van de Mt. Gox crypto exchange in 2013. Na het incident kocht hij 30 duizend BTC, met een huidige waarde van bijna 1 miljard dollar. 

Sources


Article information

Author: Jennifer Pearson

Last Updated: 1697846282

Views: 1192

Rating: 4 / 5 (95 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jennifer Pearson

Birthday: 1953-05-11

Address: PSC 9969, Box 3756, APO AP 48260

Phone: +4855641474461563

Job: Article Writer

Hobby: Surfing, Astronomy, Horseback Riding, Running, Tea Brewing, Aquarium Keeping, Calligraphy

Introduction: My name is Jennifer Pearson, I am a spirited, intrepid, vivid, unreserved, exquisite, variegated, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.