header banner
Default

Keukenhack: zo kan je melk opschuimen zonder opschuimer


Een verse koffie bij het ontbijt, het smaakt altijd. Zeker nu je thuis een kopje zet dat bijna even goed is als die bij de koffiespeciaalzaak om je hoek. Dat heb je vast te danken aan jouw super-de-luxe melkopschuimer die een heerlijke schuimlaag over je koffie legt. Toch niet in het bezit van zo'n opschuimer? Dan komt deze keukenhack om zonder machine toch melk op te schuimen vast als geroepen.

VIDEO: Leer Melk Opschuimen in 5 minuten
De Hobby Barista

Vraag je in je favoriete ontbijtbar een cappuccino of een latte macchiato, dan verwacht je een heerlijke kop met een perfecte, dikke schuimlaag. En hetzelfde geldt als je thuis zelf een poging waagt en als barista in de keuken aan de slag gaat. Daarvoor moet je natuurlijk wel een melkopschuimer in huis hebben. Of toch niet? Wij kunnen je vertellen dat je wel degelijk melk kan opschuimen zonder melkopschuimer. Je zet in een mum van tijd de lekkerste koffie mét schuimlaag. Leer hier hoe je het precies aanpakt.

Benodigdheden

VIDEO: Latte Art Zonder Espressomachine | Met Melkopschuimer
De Hobby Barista

melk opschuimenHeb je zin in een koffie met opgeschuimde melk, maar heb je geen melkopschuimer in huis of is de jouwe zonet in panne gevallen? Geen paniek, er bestaat daadwerkelijk een truc waarmee je zonder melkopschuimer een schuimlaag voor je koffie kan creëren. Het enige dat je nodig hebt is verse melk (liefst volle), een potje met een deksel en een magnetron. De combinatie van deze drie benodigdheden doet wonderen.

Opschuimen maar

VIDEO: Melk opschuimen met een elektrische klopper | Starbucks® at Home NL
Starbucks At Home

Een afgesloten potje met deksel in een van je keukenkasten kunnen vinden? Prima, want daar begint het mee. Vul om te beginnen dat potje tot de helft met je koude melk. Voeg natuurlijk niet te veel toe, want er moet nog voldoende ruimte vrij zijn voor de schuimvorming. Heb je de pot goed gesloten, dan ga je gedurende 30 tot 60 sec schudden. Je zal zien dat de melk reeds in volume is toegenomen. Maar dat is nog niet alles. Daarna plaats je het potje zonder deksel voor ongeveer 40 sec op vol vermogen in je magnetron. Doordat er stoom vrijkomt, stijgt het schuim geleidelijk naar de bovenkant van de pot. Het geheel is nu vaster en kan perfect dienen als koffiemousse. It’s magic!

LEES OOK:

VIDEO: Melk opschuimen zonder elektrisch apparaat | Super simpel!
19 GRAM koffie

Keukenhack: zo laat je water nooit meer overkoken

VIDEO: Leer Melk Opschuimen
De Hobby Barista

Opmerkelijk: dit is pikante saus voor in je koffie

VIDEO: Hoe maak je een hartje in melkschuim?
Lekker Van Bij Ons

Deze gezonde koffietrend is momenteel razend populair

VIDEO: Barista Series — Melk opschuimen. Hoe maak je perfect melkschuim met een espressomachine?
Dasawe

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Sources


Article information

Author: Patricia Harrell

Last Updated: 1698881404

Views: 1297

Rating: 4 / 5 (70 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Harrell

Birthday: 1998-10-30

Address: 3423 Hurley Estate, Williammouth, NM 22529

Phone: +4803515901638895

Job: Article Writer

Hobby: Coin Collecting, Skydiving, Badminton, Motorcycling, Skateboarding, Reading, Table Tennis

Introduction: My name is Patricia Harrell, I am a forthright, accomplished, vibrant, talented, treasured, spirited, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.